Tuesday, 18 November 2014

Lesen Bulan 11 Tapau AH Bulu Jalak

Ayam Hutan : Si Katek
Lokasi : ???
Tarikh : 11/2014
Masa : 7.45 - 12.30tengahari
Tapau : Ke-5
Kenkawan Mikat : Solo


Assalamualaikum...

Hari hujung minggu seperti biasa pergi memikat...semalam dah turun..tapi ade yg berlaga x kena kawasan racik dan ada yg datang sekadar melilit sahaja...hari ini pergi ke kawasan yg bertanda berlaga semalam...1st nak masuk laman AH yg nk repeat da nampak kwn...x der rezeki...pergi ke port lain AH sampai x mo layan pikat...laman ke-2 try jugak letak pikat kat kawasan port tanda yg kantoi tadi x dilayan AH..duk dalam rinbunan pokok...x mau keluar ke sawit...

Ambil keputusan port tanda petang semalam berlaga selepuk tapi x kena racik...duk servey port AH jalak..kedengaran kokoknya...macam ade harapan...nk try himpit rasa tapi x boleh..sbb kawasan nampak moto kwn pulak...masuk kedalam sikit jarak 3 batang pokok sawit yg petang semlaam berlaga...hampir 15minit baru ade sahutan kokok AH ni...da sampai dekat kawasan pikat...petanda baek ni...akhirnya sampai jugak kawasan laman pikat..lama juga melilit pikat...hampir 5 minit..lilit dah dekat ngan pikat..akhir betul2 dekat ngan pikat...pikat shot pertama belaga 2 lepuk x kena...sekali lagi shot berlaga terus sangkut racik...fuh 1 mata jer melekat racik...Alhamdulillah...dapat jugak Si Jalak ni...

Laman lain AH x mo layan..Hausssss sampai ke tengahari....jadi la..sejuk hati dapat Si Jalak setelah berpenak lelah semalam seharian...penantian hari ini berhasil...Ade vedio untuk tatapana kenkawan bawah..


 Pandangan Sebelah Kiri

 Pandangan Sebelah Atas

 Pandangan Sebelah Kanan

1 mata racik terjerut..taji pon x sampai dlam 1"

video
Tapau Si Jalak

10 comments:

  1. tahniah..ikut pglaman,dulu pnah dapat ayam bulu putih gini,smp skrg fobia aym yg bulu gini,, masa aku dpt aym tu,denak smpai mati pdahal 3 lepuk j blaga.aku balik 2 hari duk mimpi aym tu kcu aku..nasib menduga xlama alamdulillah pglamn yg bhrga..klu ada aym gini aku mmg halau,,sikit goyang hehe..tahniah tapau bro!!!

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum jai...alhamdulillah...da nak masuk seminggu pikat kat rumah dlam keadaan baik lagi..AH ni hidup lagi setakat nie..tapi berjaga2 jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam tahniah otai....spanjang saya memikat ayam belum penah jumpa ah bulu mcm ni...kalau hidup lg
      cuba trun baka bro...bulunya cantik...

      Delete
  3. Waalaikummusalam Saharudin Daud..sehingga hari ini 27/01/2015 ah tu dalam keadaan sihat...dah mkan dngan baik jagung ngan dedak hitam...bulu tenggkuk tengah naek bulu baru..lepas tapau tu bulu ade jatuh...cadang nk jugak turun baka...tapi masih liar...insyaAllah jika ade kesempatan sy update ah ni dalam blog ni..tq bang sudi tgk coretan blog yg x seberapa...tq bang...

    ReplyDelete
  4. salam bang...jual kat sy ayam hutan bulu jalak tu

    ReplyDelete
  5. salam bang...jual kat sy ayam hutan bulu jalak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam bang..maaf belum tergerak hati nak jual...

      Delete
  6. Rezeki bang..spnjng sy mikat xpnh dpt lg aym bulu ni..betine bulu hitam penuh pnh dapt dulu..simpan dlm reban..bsok pg2 tgk dh hilang aym tu..ghaib..hihi

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum tuan, ada baka jalak yang available ke.. Sy sgt berminat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam tuan, setakat ni saya x buat baka..tapi ayam ni dah ade kawan ambil cuba bt baka...

      Delete