Monday, 26 May 2014

Sesi Persekolahan Si Sharingan

Terkukur : Si Pinjam & Si Sharingan - BB
Lokasi : Pt Basilam & Pt Lama
Tarikh : 25-05-2014
Masa : 08.00pagi - 12.00tengahari
Kenkawan : Single Rider


Hari cam biasa bawa 2 ekor..BB alhamdulillah nak on..walaupun x bape nak bnyk..yg penting nak bunyi tuan da senyum...hari ni x der rezeki..turun sekor kat Si  Pinjam..tpi x kena racik..seakan celir racik...bukan rezeki...ade la vedio spring BB ngn pikat..x sangka pulak berani mengukur depan pikat...alhamdulillah ade kemajuan..

video

video


video



Melaman Di Pt Basilam

Terkukur : Si Pinjam & Si Sharingan
Lokasi : Pt Basilam
Tarikh : 24-05-2014
Masa : 08.00pagi - 01.00tengahari
Kenkawan : Single Rider


Hari ini bawa BB sekali ngan Si Pinjam..bawa jenjalan BB baru ni..alhamdulillah..BB nak bnyi kat tanah..jadi la...yg penting nak bunyi..tapau pon sekor ja..jadi la..buat2 ada...Alhamdulillah..




 Seakan anak muda jer..

Kaki ni ker yg dinamakan sisik penoh..ade 1 lagi x brapa nmpak sebab ade kat sebelah


Tuesday, 13 May 2014

Si Melaka - Perabiskan Skoi untuk 1 musim 2014





video

Renew Lesen Untuk BB Si PJ @ Maga season 2014

Terkukur : Si PJ @ Maga (BB)
Lokasi : Pt Lama
Tarikh :12/05/2014
Masa : 4.15petang - 06.15petang
Tapau : Yang Ke-5 (19) @ 06.05petang
Kenkawan Mikat : Kwan

Hari masih mood off day...keletihan melanda mlm tadi balik dari melaka ambil keputusan off x masuk OT.Sepanjang pagi jemurkan BB Si Sharingan & BB Si Shippuden..olos nama semua dari komik Naruto..hihihi..mood musim baru..layankan ajer...sambil2 jemur tu duk peratikan jer Si Maga ni...berbunyi aje sampai kat nak petang...ambil keputusan petang ni nak try bawa ke Pt Lama..

Jam 4petang persiapan BB Maga ngan Si Sharingan ke lokasi...sampai dlm kat kul 5 tgk kawasan lembap..sini hujan dlam tghari...x per la...BH pon x kedengaran..pacak Si Maga terus buat kerja...nasib baik memori ko kuat agy..Si Sharingan kwn pacak depan kwn jer...nak kuar cetok kena jolok baru nak kuar...nasib baek x menggelupur..tgk duk atas tanah ok la..patuk2 tanak smbil ngerbang...tpi tli kaki masih tarik...on pon x mau..x per...x der masalah...Si Maga masih berbnyi sambil berdeguk ngn selang..x der BH pulak yg ade..

Laman ke-2 dengar ade sekor BH seuara sedang mengasak jer kijenya..try himpit terus lari...pacak jer la.Sambil2 pacak juga Si Sharingan ni...Si Maga pon buat kerja...burung tadi da lari jauh ke seberang jalan..BB pujuk selang sambil berdeguk...akhirnya BH tadi sampai anggar...pergh..asak dari BH ni rapat jugak...tgh sedap2 dengar BH ngan BB berentap ade la sorang org kg situ memikat juga..sambil2 nyembang x perasan pulak Si BH tadi da trun laman..sedar senyap jer 2 ekor ni..ingat dah lari..masa nak ambil BB tgk BH da kena racik upernya..Alhamdullillah...Si Maga bekerja dengan baek...BH tadi kwn kasi kat abg yg kwn jumpa..die ckap die nak himpit BH tu tpi x jumpa...rezeki dia la...





Monday, 5 May 2014

Trip Parit Yaani - PWSTM

Terkukur : Si Pinjam
Lokasi : Parit Yaani
Tarikh : 03-05-2014
Masa : 08.30pagi - 04.30pagi
Kenkawan : Hairozi, Zul, Farok & Kwan


Pagi yg indah kwn turun dengan rakan seangkatan di Pt Yaani dari Simpang Renggam. mlam tadi kwn ngn kenkawan tidur di rumah hairozi jer...Kul 6.15 pagi kami gerak ngan sampai di lokasi puluk 7 pagi.Isi perut dulu pastu pergi ke dewan untuk register.Berjumpa kenkwan yg jauh yg hanya kenal dlm FB je..baru dapt bersua muka.Kul 8.45 trip dilepaskan untuk memikat ke lokasi memasing..

Sepanjang trip kwn hanya tapau sekok ja...yg lain beranggar jer bh...x mo trun nagn terlucut racik...racik nak kena bakar ni..kikiki..x per la..rezeki dariNya nak bagi cam tu..terima seadanya..yg penting da kerja keras...untuk trip kali ni, tapau dari kenkwan..Hairozi 5 ekor terkukur, Farok 1 ekor merbuk, kwn 1 ekor terkukur ngan Zul hangit....pikat majuk kot..kikiki...ade la vedio tapau yg x seberapa untuk berkongsi ngan kenkwn...

 Dapat info dari member bagitau BH ni bulu nibong..entah la..kwn pon x pandai tgk BH ni..kat bawah tepi sayap tu ada calit2 hitam..da sampai ke tangan org lain da BH ni..



 Bulu selepas manik tu ker yg pelik


video