Monday, 28 January 2013

Pembunuh Upahan C-REMBAU Pembukaan 2013

Ayam Hutan : C-Rembau - Pikat
Lokasi : Bukit Benut
Tarikh :  27/01/2013
Masa : 8.00pagi - 6.00petang
Tapau : Yang Ke-1(5) @ 08.35pagi
Kenkawan Mikat : Kwan, Farok, Hairozie & Kwan Hairozie (nama lupa nak tnya..hehehe)


Hampir seminggu kerja...masa untuk melepaskan hobi pulak...kwn da set ngan Hairozie nak ke Bukit Benut dengan membawa harapan baru dengan pikat si kecil molek yg bernama C-REMBAU..disebabkan motor trek kwan pancit mlm semalm kwn pun menumpang kasih motor Farok.Seperti yg dirancang kwn gerak dari rumah pukul 6.30pagi..beku rasa badan kesujukan...x per...yg penting hepi...

 Pengagkutan kita orang..hehehe...

Pukul 7.30pagi kwn sampai kat rumaha Hairozie...ambil kwn die terus menuju ke lokasi...lebih kurang pukul 8 sampai dalam kebun park motor cari laman masing2..kwn terus menuju cari laman...kedengaran BH bnyk betul..bersukaria depa nie...apakan daya ingat nak jugak bawa BB ngajar...tpi motor pancit..kwn maen dekat sawit teres..sawit masih kecil lagi...x der dngar kokok pulak kawasan nie,...sebelah pokok laluan kenderaan untuk ambil sawit...pacak jer la racik...lagipun ri kan cuti..da siap pacak racik nagn pikat C-Rembau pun buat kerja die..bagus...baru kali ke-3 kwn bawa C-Rembau nie..kali ni die jalan jauh la...kwn menyorok selang sepokok sawit teras bawah...pikat kat atas...nak kata nampak pikat tu ssh sikit la...

Lebih kurang 10minit pikat kokok tetiba dengar pikat kokok seakan meningking sikit x seperti biasa...perlahan kwn try jenguk nampak kelibat ayam dari depan aras matahari naek...aslnya kwn ingat pikat kwn..tapi tgk ade lawi la pulak..sah itu AH...kwn biarkan C-Rembau buat kerja..lebih kurang kat 5 minit senyap..tetiba AH tadi kokok..wah AH da dekat laman nie...pikat kokok lagi tpai x sempat habis..kwn dengar 3x prup prap terus senyap...rase cam kena jer AH nie...perlahan keluarkan diri dari tempat sembunyi..akhirnya terbungkus jua AH tadi...2 belah kaki terjerut racik 2 mata..kali pertama kwn bunuh AH bulu kuning...syukur Alhamdulillah rezeki nak buat balik Melaka hari Jumaat ni...boleh masak kari...tapi kali nie kwn x pasang rakaman sbb rase macam AH x sampai tempat kwn pacak tadi...cuma rakaman yg da tapau..

video

Kat bawah nie ade la sikit gambar untuk tatapan kenkawan...


 Pandangan Sebelah Kiri

 Pandangan Sebelah Kanan

 Pandangan Hadapan

2 Mata Racik Mengena 2 Belah Kaki


Kwn teruskan perjuangan sehingga la kepetang, lebih kurang 10 laman 2 laman jer AH x sampai...yg lain dtng x mo dekat ngan pikat..kira ok la dari langsung x nampak kelibat AH..Hairozie pun menapau seekor...yg lain haussssssss...x per..lain kali boleh repert semula...lebih kurang pukul 6.30ptng kwn terus keluar kebun meneruskan perjalan ke rumah untuk melantak...sekian jer coretan kwn untuk hari ini...InsaAllah ade rezeki menapau akan kwn ceritakan dlam blog nie...Assalamulaikum...


No comments:

Post a Comment